Verzorging | Swegmark Of Sweden

BH-gids
Het verzorgen van uw ondergoed

Swegmark belooft altijd hoge kwaliteit en comfort. Maar om de vorm te behouden en ervoor te zorgen dat het kledingstuk lang meegaat, is het noodzakelijk om goed voor uw ondergoed te zorgen. De juiste manier van wassen en de juiste verzorging verhogen de levensduur van uw ondergoed, zodat u al uw kledingstukken lang en met veel plezier kunt dragen.

Ta hand om dina underkläder

VERZORG UW ONDERGOED

Uw ondergoed gaat aanzienlijk langer mee als u het goed verzorgt en behandelt. Een goede beha gaat enkele jaren mee.

WAS BIJ VOORKEUR OP DE HAND

Het beste voor uw ondergoed is om het niet in de wasmachine te wassen. Een wasmachine verslijt het materiaal behoorlijk en dat kan de pasvorm negatief beïnvloeden. Wanneer u in plaats daarvan met de hand wast, verlengt u de levensduur van uw ondergoed. Reinig met een mild wasmiddel, spoel grondig en hang te drogen. Als u beha's en slips in de wasmachine wilt wassen, is een was op 40 graden met een mild wasmiddel het minst belastend. Gekleurd ondergoed moet u altijd wassen met een wasmiddel voor kleur. Voor witte kledingstukken u wasmiddel met een optische witmaker gebruiken, dit zal de witte kleur ophalen. Gebruik nooit wasmiddel met bleekmiddel, zelfs niet voor witte kleding. Volg altijd de wasvoorschriften in het kledingstuk. Spoelmiddelen moeten worden vermeden omdat er bijvoorbeeld in sport-BH´s speciaal materiaal wordt gebruikt, dat hierdoor kan worden beschadigd (dunne zachte vezels die ademen). Het risico is namelijk groot dat de poriën in de vezel verstopt raken door het spoelmiddel en dat de ademende eigenschappen verloren gaan.

GEBRUIK EEN WASZAK

Als u ervoor kiest om het ondergoed in de wasmachine te wassen, raden we u aan om een waszak te gebruiken als het een beugel-bh is. Anders bestaat het risico dat de beugel eruit komt en de wasmachine kapot maakt.

MENG NIET

Meng geen panty's met wit synthetisch ondergoed. Alle panty's bevatten kleur en bij elke wasbeurt stoten ze een klein beetje kleur af, die gemakkelijk wordt geabsorbeerd door wit slipjes en bh's. Ondergoed moet bij voorkeur apart worden gewassen.

DROOGTROMMEL OP LAGE WARMTE

Het beste is om je ondergoed hangend te laten drogen. Als u toch de droger wilt gebruiken, zet hem dan op een lage temperatuur. Anders loopt u het risico om het rubberen elastiek in het kledingstuk te beschadigen. Controleer eerst of het kledingstuk in de droger kan worden gedroogd volgens de wasvoorschriften.


Wassymbolen

Wassymbolen en wasvoorschriften kunnen soms moeilijk te begrijpen zijn en de verkeerde was kan resulteren in zeer ongewenste resultaten!


Deze eenvoudige gids met wasvoorschriften en wassymbolen bevat vrijwel alles dat u moet weten over onze meest gebruikte wassymbolen en wat ze betekenen. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om onze klantenservice te bellen!

Handtvätt

Handwas

Alleen handwas op maximaal 40 graden. Op de hand wassen bij een temperatuur tussen 30°C en 40°C, afhankelijk van het artikel. Los het fijnwasmiddel eerst op in veel water. Laat het textiel in de zeepoplossing drijven en beweeg voorzichtig heen en weer. Schrob of trek niet aan het textiel en wring niet uit. Spoel het textiel vervolgens goed uit, druk voorzichtig het overtollige water weg en trek voorzichtig in de juiste vorm.

Maskintvätt

Machinewas

Een normaal wasprogramma of handwas op maximaal 40 graden. Wasprogramma's voor bijvoorbeeld donkergekleurde artikelen van katoen, polyester, gemengde vezels enz.

Ej blekmedel

Geen bleekmiddel

Bleekmiddel mag niet worden gebruikt. Gebruik uitsluitend bleekvrije wasmiddelen.

Ej torktumling

Kan niet tegen de droger

Niet in de droger drogen. Het beste is om uw ondergoed hangend te drogen om de eigenschappen en pasvorm van het materiaal te behouden

Strykfritt

Niet strijken

Niet bestand tegen strijken of persen. Het ondergoed bevat materialen en details die kunnen worden beschadigd wanneer ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen of druk.

Ej kemtvätt

Niet chemisch reinigen

Chemisch reinigen niet toegestaan. Gebruik ook geen vlekverwijderingsmiddel dat oplosmiddelen bevat.

Underklädersvård