Ecologische duurzaamheid | Swegmark Of Sweden

ECOLOGISCHE DUURZAAMHEID

Slim, gefocust en consequent

Swegmark of Sweden was in het jaar 1998 het eerste bedrijf in de lingeriebranche die milieugecertificeerd werd volgens ISO 14001. Een certificering die ons helpt om een efficiënter gebruik van materialen, energie en afvalbeheer voor een minimale impact op het milieu te bewerkstelligen.

Ecologische duurzaamheid gaat over slim denken, je richten op wat je het meeste kunt beïnvloeden en consequent handelen. Maar het is ook een kwestie van kwaliteit - een hoge kwaliteit van de producten zorgt voor een lange levensduur en dus worden er minder kledingstukken weggegooid. We hebben daarom strategische beslissingen genomen op de terreinen die we het meeste kunnen beïnvloeden; transporten, productie en materiaalafval.

Alle textiel en andere materialen worden geleverd door zorgvuldig geselecteerde en gecontroleerde Europese leveranciers. Door korte transporten van de leveranciers naar onze productie in Letland houden we vervolgens onze koolstofvoetafdruk laag. Omdat we produceren in onze Letse fabriek of bij zorgvuldig geselecteerde Europese onderaannemers, worden ook de transporten van kant-en-klare producten naar ons centrale magazijn in Borås kort en efficiënt gehouden. Om de levertijden te verkorten en onze milieu-impact verder te verminderen, gaat een steeds groter deel van onze leveringen rechtstreeks van productie naar klant. Alles in onze productieketen gebeurt op deze manier dicht bij ons met zo kort mogelijke transporten.

Een belangrijk gevolg van de productie in onze eigen handen is dat we efficiënt kunnen produceren met korte doorlooptijden die zijn gebaseerd op de behoeften en wensen van onze klanten. We kunnen daarom met kleine productievolumes werken en het risico op overproductie minimaliseren. Daarnaast werken we ook actief aan het minimaliseren van afvalresten en het optimaliseren van onze materiaalefficiëntie.
Dat doen we door de patroondelen voortdurend te beoordelen tijdens het knippen en door te werken met een beperkt aantal verschillende materialen. Het restmateriaal dat voortvloeit uit de stoffen, kant en accessoires gaat voor 100 procent naar designscholen, waar het wordt gebruikt door studenten en docenten in onderwijs- en ontwerpprojecten. Op deze manier hergebruiken we niet alleen alle materialen, maar zorgen we er ook voor dat we de beroepen veilig stellen die belangrijk zijn voor onze industrie.
We werken ook actief aan het maken van goede milieukeuzes met betrekking tot materiaal en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe slimme materialen. Al onze materialen worden getest volgens de Öeko-tex-norm, die er onder andere garandeert dat ze geen schadelijke stoffen bevatten. Daarnaast gebruiken we Fairtrade-gecertificeerd katoen voor het overgrote merendeel van onze katoenen kledingstukken en verhogen we ook voortdurend het gebruik van biologisch katoen.

Een belangrijk onderdeel van ons milieuwerk is ook het ontwikkelen van ideeën voor de toekomst in samenwerking met externe specialisten en vernieuwers. Met het hoofdkantoor in Borås, een van de belangrijkste steden van Europa op het gebied van mode en de toekomst van textiel, hebben we geweldige mogelijkheden om met de besten te werken. We hebben bijvoorbeeld workshops gehouden in samenwerking met Smart Textiles op de Textielhogeschool in Borås, waar we werkten aan zaken als "Design om de noodzaak van consumptie te verminderen" en "Afval minimaliseren". De samenwerking resulteerde in een groot aantal ideeën over hergebruik, herontwerp, productie en communicatie.

In 2014 hebben we een milieubeleid ontwikkeld om ons milieuwerk te waarborgen. Het beleid wordt voortdurend geëvalueerd en bijgewerkt met interne en externe wijzigingen.

MILIEUBELEID

  • Swegmark of Sweden is sinds 1998 gecertificeerd op milieugebied volgens de ISO 14001-norm. Bovendien werd het bedrijf in 2005 Öko-Tex gecertificeerd, wat betekent dat we alleen componenten gebruiken die getest en goedgekeurd zijn volgens de Öko-tex Norm 100®.
  • Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor het milieu en de sociale omstandigheden van onze medewerkers.
  • We zetten ons in om het aandeel verkochte producten die milieuvriendelijker zijn, zoals biologisch katoen, te verhogen.
  • Swegmark of Sweden zal altijd streven naar de beste milieukeuze. We werken voor een minimale milieu-impact en nemen volledige producentenverantwoordelijkheid in de samenwerking met klanten en leveranciers. Alle medewerkers in het bedrijf moeten goede arbeidsomstandigheden hebben met zo min mogelijk risico's.
  • We leven de wet-en regelgeving na en streven naar voortdurende verbeteringen op milieugebied. Het doel is om alle negatieve effecten op het milieu te voorkomen.

Het beleid is bekend bij alle medewerkers in het bedrijf en is beschikbaar voor het publiek.