De Probleemoplosser

DE PROBLEEMOPLOSSER - EENVOUDIGE TRUCS VOOR BETER COMFORT EN PASVORM

Een BH die schuurt, snijdt of oncomfortabel aanvoelt is iets waar veel vrouwen dagelijks mee rondlopen. Met de juiste maat en enkele eenvoudige trucs willen we je helpen aan een comfortabelere BH-dag.

ZO MOET EEN BH ZITTEN

Buig voorover wanneer je je BH aantrekt. Met de juiste maat vullen je borsten de hele cups. Pas dan de schouderbandjes aan. Ze mogen niet in je schouders snijden of zo los zitten dat ze afzakken. De eenvoudigste manier om te testen of je ze strak genoeg hebt aangetrokken, is door één schouderbandje van je schouder te laten glijden. Als het andere bandje ook afzakt, moet je ze strakker aantrekken. De rugband moet recht zitten en niet omhoog kruipen. Als er een rolletje boven de rand ontstaat, is de maat te klein. Strek dan je armen uit om te zien of de bh op zijn plaats blijft zonder omhoog te kruipen.

BEN JE ZEKER VAN JE MAAT?

Je lichaam verandert constant en dus ook je maat, daarom is het belangrijk om jezelf meer dan eens te meten. Misschien ben je afgevallen of aangekomen, wat betekent dat de omtrek en je borsten veranderen - en dus ook je BH-maat. Om je maat te vinden heb je twee maten nodig: de omtrek rond en onder de borst. Het verschil in cm tussen de maat onder de borst en de maat over het hoogste punt van de borst, bepaalt de cupmaat.

ZO MEET JE

In onze BH-gids helpen we je de juiste maat te vinden door te laten zien hoe je jezelf meet. Denk eraan om je borsten goede ondersteuning te bieden in de vorm van een goed passende BH, zodat ze hun veerkracht en vorm langer behouden. Een BH moet strak zitten onder de borst zodat de onderkant van de BH ondersteunt en de borst optilt - niet de schouderbandjes. Het moet niet makkelijk zijn om een vinger onder de rand van de BH te steken.

Om de juiste maat van je BH te vinden, moet je de omtrek onder en op de borst meten. Wanneer je onder de borst meet, moet het meetlint niet los zitten, laat het strak tegen het lichaam aan liggen en houd het vrij strak. Meet de omtrek op het borst waar het het hoogst is door het meetlint over het hoogste punt van de borst te laten lopen zonder aan te trekken. Het is de maat onder de borst die de BH-maat bepaalt en de maat over de borst die de cupmaat bepaalt
.

SLUIT JE BH GOED

Bij een nieuwe BH moet de omtrek altijd op de buitenste haak worden gesloten. Je BH zal uitrekken bij gebruik, je kunt dan, indien nodig, de BH een haakje strakker zetten en hij blijft net zo goed zitten zonder te los te worden.

DEZELFDE LETTER BETEKENT NIET ALTIJD DEZELFDE CUPMAAT 

Zoals we hierboven vermeld hebben, kan je lichaam veranderen en kan je een andere BH-maat nodig hebben. Een veelvoorkomend misverstand is te denken dat de cupmaat hetzelfde blijft ongeacht de omtrek. De cupmaat van bijvoorbeeld een 80C en een 75C is niet hetzelfde. Lees het gedeelte over zustermaten als je wilt leren hoe je dezelfde cupmaat behoudt maar de omtrek verandert.

ZUSTERMATEN 

Een BH met dezelfde letter komt niet overeen met dezelfde cupmaat, maar de cupmaat hangt ook af van de omtrek. Gelukkig is het eenvoudig om een zusternaat te berekenen. Als je BH goed is in de cup maar te groot rondom, ga je een omtrekmaat naar beneden en een cupmaat omhoog, bijvoorbeeld 80C = 75D. Andersom ga je een omtrekmaat omhoog en een cupmaat naar beneden als de cup goed is maar de omtrek te klein, bijvoorbeeld 80C = 85B.

De volgende tabel toont zustermaten

65A

70A = 65B

75A = 70B = 65C

80A = 75B = 70C

85A = 80B = 75C

85B = 80C = 75D

90B = 85C = 80D

90C = 85D = 80E

95C = 90D = 85E

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste maat of model? Neem contact op met onze klantenservice, we helpen je graag!

E-mail: webshop@underwearsweden.com
Telefoon: 033-23 76 10