Sociale duurzaamheid | Swegmark Of Sweden

Sociale duurzaamheid

Redelijke waarden en normen vanzelfsprekend

Sociale duurzaamheid is niet eenvoudig te definiëren. In de samenleving gaat het erom dat mensen zich goed voelen en dat hun rechten gerespecteerd worden. En dat vinden wij ook.

Voor ons is het belangrijk dat zowel degenen die verkopen als iedereen die ons ondergoed draagt, dat met een goed geweten kan doen. Zij moeten erop kunnen vertrouwen dat de producten onder goede omstandigheden worden geproduceerd. Het gaat er gewoonweg om dat we verantwoordelijkheid nemen voor de voorwaarden van mensen. Daarom streven we zowel intern als extern naar goede ethische waarden om ervoor te zorgen dat iedereen in de hele productieketen goede ethische voorwaarden heeft.

Door onze strategische keuze om onze eigen productie in Letland en het hoofdkantoor en centraal magazijn in Borås te hebben en uitsluitend samen te werken met zorgvuldig geselecteerde leveranciers in Europa, weten wij dat alle arbeidsomstandigheden in orde zijn.

Als onderdeel van ons werk voor sociale duurzaamheid gebruiken we Fairtrade-gecertificeerde katoen voor het merendeel van onze katoenen kledingstukken. Wanneer u Fairtrade-gecertificeerd katoen koopt, krijgen producenten die de katoen verbouwen de kans om hun financiën en werkomstandigheden te verbeteren. Een deel van de inkomsten investeren de telers in projecten voor sociale, economische en ecologische ontwikkeling.

Swegmark heeft al enkele jaren Garissa in Oost-Kenia gesteund. Garissa is een stichting voor fondsenwerving opgezet door het echtpaar Monica en Carl-Axel Ekman uit Borås, zij is tandarts en hij chirurg. In het dorp Garissa runt de stichting een meisjeshuis en scholen, waar kwetsbare meisjes een veilige plek en onderwijs krijgen, zodat ze een toekomst kunnen creëren waarin ze de baas zijn over hun eigen leven. Swegmark, dat een merk is met producten die zijn gericht op vrouwen, heeft het fantastische werk van Garissa met grote vreugde en dankbaarheid gevolgd.

Want zoals we al schreven: Sociale duurzaamheid gaat erom dat mensen zich goed voelen en dat hun rechten gerespecteerd worden. Garissa is op dat vlak een rolmodel.