Materiaalgids | Swegmark Of Sweden

BH-gids
Materiaalgids

Omdat kwaliteit en comfort voor Swegmark van het allergrootste belang zijn, zijn we ons terdege bewust van de materialen die we gebruiken en hun eigenschappen. Ze moeten fijn zijn om te dragen, lang meegaan en bij voorkeur in de buurt worden geproduceerd voor de minste impact op het milieu. Lees onze materiaalgids en leer hoe de materialen de ervaring en duurzaamheid beïnvloeden.

Bomull
Fairtrade

Katoen

Afkomstig van de katoenplant. Katoen is wasbestendig en heeft een goede slijtvastheid. Katoen is een veelvoorkomend materiaal in onze kleding, omdat het comfortabel is om dicht op het lichaam te dragen.


Fairtrade-gecertificeerd katoen wordt hoofdzakelijk geproduceerd in kleinschalige landbouw. Het label is een onafhankelijke garantie dat de producent eerlijk wordt betaald voor zijn katoen en gecertificeerd is volgens internationale Fairtrade-criteria.


Biologisch katoen dat wordt gekweekt volgens de principes en regels van de biologische landbouw. Telers mogen geen gebruik maken van synthetische pesticiden of kunstmest en ook geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO'S) gebruiken. Hier vindt u deze producten.

Lycra

Elastaan

Is een elastische vezel die wordt gecombineerd met andere materialen om een comfortabel en rekbaar materiaal te creëren. Omdat het zo rekbaar is, wordt het vaak gebruikt in materialen voor ondergoed en badmode.


Lycra Beauty is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen en functies die u onder andere in lingerie vindt.

coolmax

Polyester

Is de meest voorkomende synthetische vezel. De polyestervezel is ook vormstabiel, wat betekent dat het kledingstuk zijn pasvorm behoudt. Polyestervezels leiden/trekken vocht weg van de huid naar de oppervlaktelaag waar het verdampt. Het materiaal behoudt zijn zachtheid en comfortgevoel zelfs tijdens sporten of wanneer het langere tijd wordt gedragen.


We gebruiken onder andere Coolmax® polyester voor de beste functie en comfort in sport-BH´s.


Polyamide

Polyamide is een synthetische vezel die sterk en elastisch is en niet rimpelig wordt. Het droogt snel en trekt geen vocht aan. Polyamide is duurzaam en geeft het kledingstuk een lange levensduur.

Materialguide