Onze Geschiedenis | Swegmark

ONZE GESCHIEDENIS

Swegmark denken al sinds 1937 aan u.


En dat willen we blijven doen. Sinds Harry Swegmark het bedrijf oprichtte dat nu Swegmark of Sweden is, hebben wij doelgericht gewerkt aan het produceren van een BH die exact geschikt is voor u. We zijn trots op onze kennis en vooral op ons vakmanschap dat niet altijd aan de buitenkant zichtbaar is, maar dat zeker een verschil maakt aan de binnenkant. Dit houdt in dat we voortdurend streven naar het ontwikkelen, verbeteren en creëren van nieuwe BH´s. De ideeën van onze ontwerpers krijgen vorm op de tekentafel en worden dan opgevolgd door onze ervaren patroontekenaars en modelnaaisters die allemaal samenwerken in Borås, waar we ook ons kantoor en centrale magazijn hebben dat dagelijks goederen door heel Europa verstuurt.De best mogelijke pasvorm en comfort staan in het middelpunt. Daarom ontwerpen we verschillende modellen lingerie met focus op beha's die van hoge kwaliteit en betaalbaar zijn. Dat ze goede ondersteuning bieden, verschillende functies hebben en modern zijn, vinden we vanzelfsprekend. Dit alles combineren we met materialen die goed aanvoelen om dicht op het lichaam te dragen en die zijn geproduceerd terwijl rekening werd gehouden met het milieu en de ethiek. Dit is belangrijk voor ons - net als u.

Swegmark of Sweden AB maakt samen met Abecita deel uit van een familiebedrijf. De productie vindt plaats bij de Letse beha-fabrikant Sia New Rosme.

1937

Harry Swegmark richtte H. Swegmark Fabriks AB op.


De jaren 40

De productie van korsetten is van start gegaan.


De jaren 50

Er worden korsetten geproduceerd onder de merknaam "Splendid". Criss Cross – een gordel met twee permanente, gelaste naden die elkaar over de buik kruisen, is een groot succes. Harry Swegmarks zonen, Bengt en Gösta, beginnen in het bedrijf.  Gösta, civiel ingenieur, en Bengt, die een designopleiding heeft gevolgd, lanceren hun eerste Swegmark-collectie.


De jaren 60

De textielindustrie krijgt toegang tot nieuwe materialen zoals stretch en Fiber K (wat later Lycra wordt genoemd). Swegmark ontwerpt de eerste corrigerende slip. Beha's met elastische schouderbanden worden voor het eerst gelanceerd en nieuwe fabrieken worden geopend in Töreboda en Herrljunga.


De jaren 70

In Engeland wordt een nieuwe fabriek gebouwd. De eerste voorgevormde BH van Swegmark komt op de markt en de productie van badkleding gaat van start.


De jaren 80

Swegmark neemt het prestigieuze merk Corsettindustrin Abecita over. Men begint met de productie van functionele sportkleding.


De jaren 90

Swegmark is aan het herstructureren om zich te gaan richten op dameslingerie, en dan voornamelijk soft beha's in grotere maten. Het concern neemt het lingeriebedrijf Sia New Rosme over, dat is gevestigd in Riga in Letland. Swegmark wordt het eerste lingeriebedrijf in Europa met een milieucertificering volgens ISO 14001 en een kwaliteitscertificering volgens ISO 9001. De 3e generatie, Ebba en Maria Swegmark, treedt toe tot de raad van bestuur van het bedrijf.


De jaren 2000

Swegmark krijgt een licentie voor Fairtrade Production en een Ökotex-certificering. De productie wordt geconcentreerd in Letland voor kortere doorlooptijden.


De jaren 2010

Sportbeha´s worden geïntroduceerd onder de nieuwe merknaam SWEMARK.


De jaren 2021

We worden Underwear Sweden AB

Abecita - Scandinavisch design door de jaren heen


Joel Åkerlund startte in 1932 AB Corsettindustri. Het bedrijf vervaardigde onder andere kousenbanden, jarretels, korsetten en bustehouders. Het merk Cid werd gebruikt en veranderde in Abc Korsetten om in 1954 Abecita te worden. De Little Wonder bh werd een groot succes voor het bedrijf. Little Wonder werd in 1972 voor het eerst in elkaar genaaid uit twee hielen van kousen van crêpenylon. Nina Wahlgren stond voor het ontwerp van Little Wonder. Abecita werd in 1981 overgenomen.
Swegmarks maakte veel winst en had veel bulkklanten die tegen een goede prijs verkochten. Abecita had 700 vakhandelaren als retailer en was een exclusiever alternatief voor Swegmark
.

”Voor abecita is het een vanzelfsprekendheid dat de verschillende behoeften van vrouwen het assortiment bepalen.”Zo doen we dati

Lingerie is een solide handwerk en daarom sluiten we geen compromissen als het gaat om functie en kwaliteit. Onze lange traditie en ervaring heeft abecita haar specialistische kennis gebracht, die we vervolgens combineren met innovatief Scandinavisch design.
De visie van Abecita is om de toonaangevende leverancier van badmode en lingerie te zijn.


”Abecita helpt de vrouw die eisen stelt aan pasvorm en functie, om mooier dan ooit te worden.”


Duurzaamheid

Abecita hecht veel belang aan de duurzaamheid gedurende het hele proces, en dat begint met ons ontwerp. Door al in het ontwerpproces bewuste keuzes te maken, kunnen we de duurzaamheid garanderen. Wij zijn Oeko-Tex gecertificeerd. Dit betekent dat het grootste deel van ons assortiment vrij is van chemicaliën.


Wie zijn wij

We werken op basis van het principe dat iedereen wordt gerespecteerd, dat draagt bij aan het creëren van een open en no-nonsense bedrijfscultuur.
Met betrekking tot onze producten werken we volgens onze sleutelwoorden; functie, comfortabel en vrouwelijk.


”Abecita moet dé Scandinavische specialist zijn voor vrouwelijke badmode en lingerie met een duurzaam perspectief.”

Abecitas geschiedenis en foto's