Onze geschiedenis | Swegmark Of Sweden
5-10 levertijden - Gratis levering vanaf 69,90 € | Open aankoop 14 dagen

ONZE GESCHIEDENIS
We denken al sinds 1937 aan u...

En dat willen we blijven doen. Sinds Harry Swegmark het bedrijf oprichtte dat nu Swegmark of Sweden is, hebben wij doelgericht gewerkt aan het produceren van een BH die exact geschikt is voor u. We zijn trots op onze kennis en vooral op ons vakmanschap dat niet altijd aan de buitenkant zichtbaar is, maar dat zeker een verschil maakt aan de binnenkant. Dit houdt in dat we voortdurend streven naar het ontwikkelen, verbeteren en creëren van nieuwe BH´s. De ideeën van onze ontwerpers krijgen vorm op de tekentafel en worden dan opgevolgd door onze ervaren patroontekenaars en modelnaaisters die allemaal samenwerken in Borås, waar we ook ons kantoor en centrale magazijn hebben dat dagelijks goederen door heel Europa verstuurt.
De best mogelijke pasvorm en comfort staan in het middelpunt. Daarom ontwerpen we verschillende modellen lingerie met focus op beha's die van hoge kwaliteit en betaalbaar zijn. Dat ze goede ondersteuning bieden, verschillende functies hebben en modern zijn, vinden we vanzelfsprekend. Dit alles combineren we met materialen die goed aanvoelen om dicht op het lichaam te dragen en die zijn geproduceerd terwijl rekening werd gehouden met het milieu en de ethiek. Dit is belangrijk voor ons - net als u...

Swegmark of Sweden AB is een familiebedrijf dat samen met de lingeriebedrijven Abecita en Sia New Rosme deel uitmaakt van de Swegmark Group.

Harry Swegmark

1937 DE JAREN 40

Harry Swegmark richtte H. Swegmark Fabriks AB op.

DE JAREN 40

De productie van korsetten is van start gegaan.

DE JAREN 50

Er worden korsetten geproduceerd onder de merknaam "Splendid". Criss Cross – een gordel met twee permanente, gelaste naden die elkaar over de buik kruisen, is een groot succes. Harry Swegmarks zonen, Bengt en Gösta, beginnen in het bedrijf en Bengt, die is opgeleid in design, lanceert zijn eerste Swegmark collectie..

DE JAREN 60

De textielindustrie krijgt toegang tot nieuwe materialen zoals stretch en Fiber K (wat later Lycra wordt genoemd). Swegmark ontwerpt de eerste corrigerende slip. De BH met elastische schouderbanden wordt voor de eerste keer gelanceerd en een nieuwe fabriek in Töreboda wordt geopend.

DE JAREN 70

In Engeland wordt een nieuwe fabriek gebouwd. De eerste voorgevormde BH van Swegmark komt op de markt en de productie van badkleding gaat van start.

DE JAREN 80

Swegmark verwerft de korsettenfabriek Abecita. Men begint met de productie van sportkleding.

DE JAREN 90

Swegmark reorganiseert en richt zich op dameslingerie, voornamelijk BH´s in grotere maten en verwerft het lingeriebedrijf Sia New Rosme, gevestigd in Riga, Letland. Swegmark wordt het eerste lingeriebedrijf in Europa met een milieucertificering volgens ISO 14001 en een kwaliteitscertificering volgens ISO 9001.

DE JAREN 2000

Swegmark krijgt een licentie voor Fairtrade Production en een Ökotex-certificering. De productie wordt geconcentreerd in Letland voor kortere doorlooptijden.

DE JAREN 2010

Sportbeha´s worden geïntroduceerd onder de nieuwe merknaam SWEMARK.